Veelgestelde vragen

V: Hoe kan ik op uw site vinden wat ik zoek?

A: Als je iets specifieks zoekt op supplysoles.com, probeer dan je zoektermen in het zoekvak in de navigatiebalk rechtsboven in te voeren . Zoekvakken bevinden zich op bijna elke pagina van onze online winkel. Voer eenvoudig de naam in van het product dat u zoekt, of voer het artikelnummer in en klik op het pictogram "Zoeken" aan de rechterkant. Als je niet helemaal zeker weet wat je zoekt en veel sexy mogelijkheden wilt zien, probeer dan te browsen door op de categorieën onder het zoekvak te klikken. Als u op onze hoofdcategorieën klikt, verschijnen onder elke sectie subcategorieën. Wanneer u een item vindt dat u interesseert, klikt u op de titel of afbeelding van het item om de detailpagina te zien. Hier vind je meer informatie over het artikel, inclusief prijs, kleur en maat.

V: Hoe maak ik een account aan?

A: Gebruik de link 'Registreren' bovenaan in het midden van onze website.
Volg vervolgens de instructies om het instellen van uw account te voltooien. Uw informatie wordt nooit verkocht aan een ander bedrijf en wordt volledig privé gehouden.

V: Zijn mijn persoonlijke gegevens veilig?

A: supplysoles.com gelooft in het bieden van een veilige winkelervaring voor alle klanten met strenge en effectieve veiligheidsmaatregelen op onze site. Het is ons beleid om geen privégegevens, zoals uw naam, creditcardnummer of adres, aan derden te verkopen of anderszins uit te wisselen. We gebruiken VeriSign SSL om uw creditcardgegevens te verwerken.

V: Accepteert supplysoles.com creditcards en betaalpassen?

A: Wij accepteren Visa, MasterCard. Selecteer welke van deze u wilt gebruiken en voer vervolgens het creditcardnummer, de vervaldatum en de CVV-code in. Het invoeren van uw creditcardgegevens op onze site is volkomen veilig. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.

V: Hoe weet ik of mijn bestelling is geplaatst? < /p>

A: Zodra uw bestelling is geplaatst, ontvangt u per e-mail een orderbevestiging.

V: Kan ik een wijziging aanbrengen in mijn bestelling, een artikel toevoegen of een adrescorrectie aanbrengen?

A: Neem contact op met onze klantenservice. Als uw bestelling echter al is verzonden, wordt uw bestelling komt bij ons terug als onbestelbaar. Zorg ervoor dat alle informatie correct is voordat u uw bestelling plaatst.

V: Krijg ik mijn trackingnummer per e-mail toegestuurd zodra mijn bestelling is verzonden?

A: Ja, u ontvangt uw trackingnummer per e-mail zodra de bestelling is goedgekeurd voor verzending, een trackingnummer is toegewezen en aan het magazijn is overgedragen voor verzending. Let op: hoewel uw bestelling is gemarkeerd als verzonden en u deze e-mailbevestiging ontvangt, kan het tot 48-72 uur duren voordat de trackinginformatie beschikbaar is.

V: Wat moet ik doen als het artikel dat ik heb gekocht niet past?

A: Als je niet tevreden bent met de pasvorm van je artikel, kun je het retourneren of ruilen. Alle retourzendingen moeten hun originele verpakking en labels bevatten. Klanten zijn echter verantwoordelijk voor de retourzending en zorgen ervoor dat de artikelen naar ons worden teruggestuurd. Voor meer informatie kunt u ons volledige retourbeleid lezen.

V: Wat moet ik doen als het gekochte artikel me niet bevalt?

A: Als je niet tevreden bent met de pasvorm van je artikel, kun je het retourneren of ruilen. Alle retourzendingen moeten hun originele verpakking en labels bevatten. Klanten zijn ervoor verantwoordelijk dat de artikelen naar ons worden teruggestuurd. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

V: Hoe retourneer ik?

A: Als u een retourzending wilt doen, stuur dan de item(s) terug met een kopie van de factuur en het retourautorisatieformulier. Retourzendingen kunnen worden verzonden naar het adres dat bovenaan de factuur staat vermeld. Raadpleeg ons retour-/omruilbeleid voor meer informatie.